Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Informace pro zákazníky: V e-shopu není uvedena kompletní nabídka zboží, která je k dostání v kamenném obchodě.

fencee -
generátory pro elektrické ohradníky

  1. Úvod
  2. Krmiva
  3. Krmné suroviny
  4. Sójová vločka hydroterm. 15 kg

Sójová vločka hydroterm. 15 kg

Sójová vločka hydrotermicky upravená

Vločky speciálně hydrotermicky upravené, nabízejí větší využití živin, snadné trávení a jsou vysoce hygienické. Výhody hydrotermické úpravy zrnin - zv... celý popis
Dostupnost
Skladem
390 Kč
339 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:2517
Kompletní specifikace

Vločky speciálně hydrotermicky upravené, nabízejí větší využití živin, snadné trávení a jsou vysoce hygienické.


Výhody hydrotermické úpravy zrnin

- zvýšení chutnosti krmiva

- zvýšení stravitelnosti krmiva

- celkové zlepšení trávení

- hygienické krmivo, díky sanitačním účinkům (vysoká teplota při napařování) se likvidují patogenní mikroorganizmy (E. coli, salmonella), plísně a kvasinky

- zvýšení užitkovosti

- zlepšení zdravotního stavu





U koní díky lehké stravitelnosti vloček kukuřice, ječmene a ovsa dochází k žádoucímu trávení cukrů a škrobů v přední části zažívacího traktu - v tenkém střevě. Vločka dodává dostatek pohotové energie a její trávení je zároveň energeticky nenáročné, podporuje tak proces odbourávání důležité vlákniny v tlustém střevě.
Jednoduché cukry, vzniklé snadným trávením zmazovatělého škrobu po hydrotermickém vločkování, jsou v těle koně snadno vstřebávány už v tenkém střevě a zajišťují tak optimální přísun lehce stravitelných cukrů.

 

Co je hydrotermická úprava:

Tepelně opracované zrno s mechanicky narušenou strukturou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu nad 90 °C a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne.

Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt - vločka.

Takto zpracované obiloviny a luštěniny (kukuřice, pšenice, ječmen, oves, hrách a další) se svým složením a vlastnostmi (zejména strukturou, využitelností, chutí a vzhledem) výrazně odlišují od tradičních krmných surovin.

Nezanedbatelnou výhodou je i fakt, že u výroby vloček odpadá nutnost šrotování před zpracováním.


Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna:

  • mechanická změna struktury zrna – vytvoření vločky
  • rozbití matrice proteinů obalujících škrobové granule zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení
  • želatinace – zmazovatění škrobu během napařování. Podstatná část celkové energie – 50 až 80 procent - je v zrnu uložena ve formě škrobů.


Zmazovatění škrobu zvyšuje rozpustnost a rozsah trávení škrobu. Tvar a velikost vločky optimalizují dynamiku trávení škrobu. Minimální želatinační teplota je 72° C. Aby došlo ke zmazovatění škrobu, Zinn a kol. (2002) uvádí, že tato teplota musí působit po dobu nejméně 25 minut.

Zboží zařazeno v kategoriích

                                            

Kontaktujte nás

forest-krmiva@email.cz

+420 732 230 261

Najdete nás zde:

2019 forest-krmiva.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.