Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Informace pro zákazníky: V e-shopu není uvedena kompletní nabídka zboží, která je k dostání v kamenném obchodě.

fencee -
generátory pro elektrické ohradníky

  1. Úvod
  2. Krmiva
  3. Krmné suroviny
  4. Sójová vločka 15kg

Sójová vločka 15kg

Nejvyšší energetická hodnota ze všech luskovin. Zdroj bílkovin, tuků a částečné doplnění sacharidů.

Vločky speciálně hydrotermicky upravené, nabízejí větší využití živin, snadné trávení a jsou vysoce hygienické. Výhody hydrotermické úpravy zrnin - zv... celý popis
Dostupnost
Skladem
460 Kč
400 Kč
bez DPH
ks
Číslo produktu:2517
Kompletní specifikace

Vločky speciálně hydrotermicky upravené, nabízejí větší využití živin, snadné trávení a jsou vysoce hygienické.


Výhody hydrotermické úpravy zrnin

- zvýšení chutnosti krmiva

- zvýšení stravitelnosti krmiva

- celkové zlepšení trávení

- hygienické krmivo, díky sanitačním účinkům (vysoká teplota při napařování) se likvidují patogenní mikroorganizmy (E. coli, salmonella), plísně a kvasinky

- zvýšení užitkovosti

- zlepšení zdravotního stavu

 

Dávkování: cca 200g pro 1 koně na den





U koní díky lehké stravitelnosti vloček kukuřice, ječmene a ovsa dochází k žádoucímu trávení cukrů a škrobů v přední části zažívacího traktu - v tenkém střevě. Vločka dodává dostatek pohotové energie a její trávení je zároveň energeticky nenáročné, podporuje tak proces odbourávání důležité vlákniny v tlustém střevě.
Jednoduché cukry, vzniklé snadným trávením zmazovatělého škrobu po hydrotermickém vločkování, jsou v těle koně snadno vstřebávány už v tenkém střevě a zajišťují tak optimální přísun lehce stravitelných cukrů.

 

Co je hydrotermická úprava:

Tepelně opracované zrno s mechanicky narušenou strukturou, takzvaná hydrotermická úprava suroviny, je proces, kdy se zrno po určitou dobu napařuje na teplotu nad 90 °C a poté se při průchodu mezi dvěma válci rozmáčkne.

Díky spolupůsobení kombinace teploty, vlhkosti, tlaku a času stlačení vzniká nový finální produkt - vločka.

Takto zpracované obiloviny a luštěniny (kukuřice, pšenice, ječmen, oves, hrách a další) se svým složením a vlastnostmi (zejména strukturou, využitelností, chutí a vzhledem) výrazně odlišují od tradičních krmných surovin.

Nezanedbatelnou výhodou je i fakt, že u výroby vloček odpadá nutnost šrotování před zpracováním.


Při hydrotermickém vločkování dochází ke změnám fyzikálně-chemických vlastností zrna:

  • mechanická změna struktury zrna – vytvoření vločky
  • rozbití matrice proteinů obalujících škrobové granule zpřístupní živiny pro jejich snadné a dokonalé trávení
  • želatinace – zmazovatění škrobu během napařování. Podstatná část celkové energie – 50 až 80 procent - je v zrnu uložena ve formě škrobů.


Zmazovatění škrobu zvyšuje rozpustnost a rozsah trávení škrobu. Tvar a velikost vločky optimalizují dynamiku trávení škrobu. Minimální želatinační teplota je 72° C. Aby došlo ke zmazovatění škrobu, Zinn a kol. (2002) uvádí, že tato teplota musí působit po dobu nejméně 25 minut.

Zboží zařazeno v kategoriích

                                                 

Kontaktujte nás

forest-krmiva@email.cz

+420 732 230 261

Najdete nás zde:

2019 forest-krmiva.cz
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.